CAZUL GROŞI-MARAMUREŞ: Comunicat de presă, extrem de dur, al consilierului local Sorin Gaje

Într-un virulent comunicat de presă

Consilierul local Sorin Gaje din Groşi-Maramureş face noi dezvăluiri stupefiante!

 

Am primit vineri, 9 septembrie a.c., un comunicat de presă poate mai puţin obişnuit, însă efectiv virulent, cu noi dezvăluiri stupefiante care cu siguranţă vor provoca foarte multe controverse şi vor produce mare agitaţie politică. Nu neapărat fiindcă semnatarul comunicatului, consilierul local Sorin Gaje, încă membru al Partidului Conservator, din Groşi – Maramureş, a fost recent exclus din partid (însă, nota bene, exclus doar din organizaţia Maramureş, dar mai rămâne de văzut ce şi când va decide conducerea centrală a PC!), poate nu neapărat pentru modalitatea de tip bolşevic pe care liderii interimari ai PC Maramureş au folosit-o pentru a se descotorosi de un membru incomod, dar corect, dur şi slobod la gură, ci în special pentru ceea ce pare a fi cauza de la care a pornit tot scandalul, nota bene, atât în USL Maramureş cât şi în PD-L Maramureş: aşa-numitul caz GROŞI (e suficient să daţi „căutare” pe Google şi veţi afla exact ce înseamnă acest caz Groşi)! Un caz mai vechi, extrem-extrem de grav şi foarte complicat, cu multe sesizări penale şi cu câteva procese civile şi penale pe rol în acest moment, plus „scânteia” care de curând a declanşat seria ostilităţilor publice împotriva consilierului: un memoriu incendiar pe care consilierul Gaje l-a înmânat, la jumătatea lunii august 2011, mai multor miniştri, unor lideri politici (din Baia Mare şi Bucureşti), autorităţilor locale şi centrale, precum şi (doar) câtorva jurnalişti.

Mai trebuie să menţionez câteva aspecte foarte importante. În primul rând, faptul că liderul naţional al Partidului Conservator, Daniel Constantin, cunoaşte încă din anul 2010 ce înseamnă cazul Groşi, recte situaţia în care se află şi pe care şi-a asumat-o 100% consilierul local conservator Gaje. Totuşi, Daniel Constantin nici nu face absolut nimic – în privinţa situaţiei extrem de grave şi tensionate din PC Maramureş, dar nici nu spune absolut nimic… se pare că situaţia l-a depăşit complet, în contextul în care chiar sub „patronajul” lui a fost numită, în martie 2011, direct din Bucureşti, nota bene, Cornelia Negruţ ca preşedinte interimar al PC Maramureş. Iar asta s-a întâmplat fără ca membrii PC Maramureş să fi ştiut ceva, ei aflând de la televizor (sic!!!) că au un nou lider! În acest context, după alte câteva luni, membrii PC s-au trezit deodată şi cu un nou preşedinte executiv interimar, în persoana avocatului Zamfir Ciceu; iar după alte câteva săptămâni, cei doi proaspeţi lideri interimari şi-au adus şi-un secretar general, pe Sorin Olteanu. Şi toţi trei sunt foşti membri PNL – primii doi excluşi din PNL în 2010! Iată, astfel, cine şi în ce condiţii a decis excluderea lui Gaje din PC pe 2 septembrie 2011.

În al doilea rând, imediat după excluderea lui Gaje din PC Maramureş, să vezi mare „coincidenţă”! Deşi USL Maramureş anunţase cu ceva timp în urmă că pentru alegerile din 2012 candidatul pentru preşedinţia CJ Maramureş va fi Teodor Ardelean, membru PNL, brusc se află că PNL a renunţat în favoarea PC!!! Măi să fie! Iar în 15 septembrie, Cornelia Negruţ spune presei locale că PC Maramureş l-a desemnat ca viitor candidat tocmai pe… Zamfir Ciceu! Acum, după ce aţi înţeles contextul general, cu siguranţă veţi înţelege exact ce a vrut să transmită opiniei publice consilierul Gaje în al său dur comunicat de presă. (Peter CZOMPA)

„COMUNICAT DE PRESĂ

           Ca urmare a situaţiei în care am fost pus recent ca membru al PC Maramureş, a situaţiei mele ca şi consilier local în cadrul CL Groşi, respectiv ca urmare a presiunilor, ameninţărilor repetate şi încercărilor de a fi şantajat pentru ca să renunţ la tot ceea ce ţine de cazul GROŞI (sesizările penale şi procesele pe care le-am deschis, plus dezvăluirile pe care le le fac presei în ultimii doi ani), sunt nevoit să recurg la acest comunicat de presă.

În şedinţa Biroului Executiv Judeţean al Partidului Conservator din Maramureş, din data de 02.09.2011, în care pe ordinea de zi a fost inclus şi punctul nr.3 „Situaţia organizaţiei PC Groşi – suspendare Sorin Gadje” (exact aşa era scris), am văzut până unde pot ajunge unii lachei oportunişti cu mârlănia şi servilismul politic; inclusiv din acest considerent trebuie să aduc la cunoştinţa opiniei publice, prin intermediul dvs, următoarele aspecte pe care le consider importante, unele chiar de o gravitate extremă.

 

EXCLUDEREA DIN PARTID. În 2 septembrie 2011, Biroul Executiv Judeţean interimar (a se reţine: interimar, adică având în frunte nu lideri aleşi, ci numiţi direct din Bucureşti!) al PC Maramureş, şedinţă condusă de pseudo-politicianul oportunist Zamfir Ciceu (preşedinte executiv interimar), şedinţă cu o prezenţă de circa 60%, a hotărât excluderea mea din PC pe motivul că aş fi avut abateri repetate, adică „încălcarea Protocolului USL”, respectiv atacuri mediatice repetate asupra unor membri USL. Care membri USL? Primarul liberal Gheorghe Lupan şi viceprimarul pesedist Ioan Ciocotişan din Groşi? Sau şi alţii? Dacă a-mi face datoria de consilier local, ales de comunitate, şi a cerceta şi dezvălui pe orice căi fărădelegile comise sub oblăduirea acestora (şi nu doar a lor) împotriva intereselor simplilor cetăţeni din Groşi sau din alte localităţi, înseamnă încălcarea protocolului USL, atunci da, am încălcat protocolul USL şi nu regret deloc! Însă atunci asta mai înseamnă că acest protocol îi obligă pe membrii PC, PNL şi PSD să tacă în cazul în care află lucruri grave, chiar de domeniul penalului, în care sunt implicaţi membri USL cu funcţii administrative importante, iar eu nu voi respecta niciodată o asemenea înţelegere împotriva dreptăţii şi a bunului-simţ!   

 

PC ESTE CUMVA PNL 2? Ce ciudată coincidenţă: interimatul atât la conducerea PC Maramureş cît şi în BEJ-PC este de aproximativ 4 luni predominant compus din oameni excluşi sau plecaţi din PNL Maramureş (Negruţ, Ciceu, Olteanu), oameni recent intraţi în PC direct pe funcţii de conducere, fără să fi fost aleşi!

 

UN CADOU PENTRU PC. Încă o formidabilă coincidenţă foarte recentă: odată cu excluderea mea din PC Maramureş, PC-ul primeşte un cadou-surpriză pentru anul 2012 – numirea candidatului pentru conducerea CJ Maramureş!!! Cadou de la cine? Tocmai de la PNL, în condiţiile în care chiar liderii naţionali ai USL au anunţat de curând că în Maramureş candidatul USL va fi liberalul Teodor Ardelean! Oare de ce o fi renunţat PNL tocmai acum la candidatul deja anunţat, şi tocmai în favoarea PC-ului?   

 

ZAMFIR CICEU, EXECUTANTUL PERFECT. Graba extraordinară şi pripită a preşedintelui executiv interimar Ciceu de a impune cu orice preţ luarea urgentă a deciziei de excludere a mea din PC de către BEJ a făcut să iasă la iveală anumite greşeli care nu pot fi trecute uşor cu vederea: interimatul aproape complet, adică circa 95% din conducerea PC Maramureş şi BEJ sunt de fapt foşti membri PNL care, atenţie!, nici măcar nu îi cunosc încă pe aleşii locali PC din judeţ!; apoi ignorarea totală de către aceştia a Statutul şi a Doctrinei PC, urmate de multe abuzuri, presiuni şi represalii la adresa unora dintre vechii membri de partid.

 

DOVADA PROSTIEI LOR. Ca simplă dovadă, nici măcar numele meu corect nu au reuşit încă să-l cunoască, poftiţi ridicolul situaţiei, dându-mi numele „GADJE” în loc de GAJE!

 

INTERIMAT DICTATORIAL. Conform Statutului PC, în funcţiile de conducere pot ajunge doar membrii care au cel puţin 2 ani vechime în partid. Iată de ce sunt interimari şi Cornelia Negruţ (preşedinte – nota mea), şi Zamfir Ciceu, şi Sorin Olteanu (secretar general – nota mea). Probabil că interimatul lor va dura vreo 2 ani, poate până vor putea fi „aleşi”?!

Conducerea numită (cum e acum la PC Maramureş), deci interimară, nu are dreptul să excludă din partid când cum vrea, după bunul plac, pe aleşii locali.

 

ARGUMENTE MINCINOASE. Referitor la cotizaţii şi alte obligaţii ale membrilor de partid, ţin să menţionez faptul că sunt printre puţinii care-şi achită cotizaţia în avans pe întreg anul (şi am precizat acest lucru fiindcă s-a încercat să se spună că nu mi-am achitat cotizaţia); cât despre alte obligaţii, de ce actualii conducători numiţi ai organizaţiei Maramureş nu precizează public ce anume nu am respectat? De ce nu ies să spună public cu ce anume am greşit eu faţă de PC?

 

AMENINŢĂRI REPETATE. Precizez, de asemenea, că în ultima perioadă s-au intensificat presiunile şi ameninţările, transmise „discret”, la adresa mea şi a familiei mele!!! Radu Ştef – preşedinte al PNL Maramureş şi avocatul apărării unuia dintre cel mai adânc implicaţi în „cazul Groşi”; Călin Berindan – fost membru PC, acum membru PSD, aliatul în învârteli veroase al viceprimarului hărţuitor sexual Ciocotişan Ioan din Groşi; membrii interimari cocoţaţi la conducerea PC Maramureş; anumiţi membri PNL; deputatul Doru Leşe (PDL)… iată doar o parte dintre cei care mi-au transmis, direct sau indirect, fel şi fel de „mesaje de prietenie” şi lista ar putea continua.

 

„SECRETUL” CORESPONDENŢEI. Pentru ca tacâmul ciudăţeniilor să fie complet, mai precizez că nu o singură dată corespondenţa poştală mi-a fost violată! Dacă cineva îşi închipuie că voi mai trece cu vederea acest lucru extrem de grav, se înşală amarnic!

 

ÎNCĂ O SIMPLĂ COINCIDENŢĂ. În data de 04.09.2011, Radu Ştef, împreună cu subalternul său politic Gheorghe Lupan, primar de Groşi, au participat ca niciodată, într-o formulă absolut inedită, la o slujbă religioasă tocmai în Satu Nou de Jos, adică la mine în localitate şi la „protejatul” preot Balaj Teodor, cel implicat în multe din mizeriile „cazului Groşi”. Poate or fi simţit că preotul le este dator şi-i mai scapă de unele păcate? Deci, coincidenţa este că această întâlnire exact la biserica din Satu Nou de Jos să se producă la doar două zile după ce eu am fost exclus din partid, deci exact ce-şi doreau mai mult şi primarul Lupan, şi preotul Balaj, şi liderul liberal Ştef!   

 

CAUZA. Absolut toate cele menţionate aici au ca punct comun „Cazul Groşi”, cauza directă sau indirectă a tuturor acestor evenimente! Un caz care, inclusiv prin intermediul unui memoriu pe care l-am transmis la jumătatea lunii august (şi pe care deocamdată l-am pus la dispoziţia a doar doi ziarişti), acum se află pe masa Guvernului, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la Ministerului Agriculturii, la conducerile centrale ale partidelor politice PDL, PNL, PSD, PC. Dar cazul este deja cunoscut şi prin prisma sesizărilor şi plângerilor penale la DNA, la Parchetul Maramureş, precum şi datorită proceselor deschise la Tribunalul Maramureş şi Judecătoria Baia Mare; unul dintre procese va continua curând la Curtea de Apel Cluj, în recurs, în condiţiile în care în Maramureş instanţa de judecată mi-a dat deja câştig de cauză!!! 

 

CONCLUZIE. Trebuie să subliniez că, în ciuda sancţiunilor stupide care mi s-au dat de către conducerea interimară a PC Maramureş, nu am încălcat în nici un fel Statutul PC, niciodată! Dimpotrivă, am încercat să menţin ştacheta cât s-a putut de sus, făcând tot ce am putut ca ales local, ca simplu politician, în interesul concetăţenilor mei din Groşi, indiferent că m-au votat sau nu. Iată de ce nu voi renunţa nici la demersurile privind „cazul Groşi”, dar nici la a mă lupta pentru locul meu în PC Maramureş! Am depus contestaţie la centru împotriva deciziei de excludere din partid şi voi merge în faţa conducerii centrale să-mi susţin punctul de vedere!

Pot să mai spun că eu nu cunosc în Protocolul USL şi nici în Statutul PC nici măcar un singur articol sau paragraf prin care să se impună membrilor susţinerea ori tăinuirea abuzurilor, fraudelor, delapidărilor, hărţuirilor sexuale, şantajului şi a altor infracţiuni, indiferent dacă făptuitorii sunt sau nu din USL, din PD-L, din alte partide sau fără apartenenţă politică! Mie puţin îmi pasă de toate acestea atunci când e vorba de dreptate pentru concetăţenii mei şi de datoria mea faţă de cei care m-au trimis, prin votul lor, să-i reprezint în Consiliul Local!   

    

„Nimeni nu este mai presus de lege” (CONSTITUŢIA ROMÂNIEI)

 

Data: 09.09.2011 / Consilier local: Gaje Sorin Cristian”                

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: