EXCLUDERE DIN PC MARAMUREŞ! O Contestaţie incendiară, cu dezvăluiri stupefiante din culisele PC!


Iată cum (nu) se „rezolvă” problemele şi conflictele interne grave în PC!

DUPĂ EXCLUDEREA SA DIN PC MARAMUREŞ, CONSILIERUL LOCAL SORIN GAJE S-A DECIS SĂ DEA PUBLICITĂŢII CONTESTAŢIA TRIMISĂ CONDUCERII CENTRALE A PARTIDULUI

Despre aşa-numitul caz GROŞI-Maramureş v-am mai povestit în ultimul timp; un caz extrem-extrem de complex şi grav, de fapt cazul tipic de CORUPŢIE TRANSPARTINICĂ în care nu mai contează nimic altceva decât interesele personale şi de grup ale unora aflaţi vremelnic în funcţii importante. V-am povestit, de asemenea, că totul s-a declanşat practic în urma dezvăluirilor pe care un consilier local din comuna Groşi, Sorin Gaje (membru PC), le face de… vreo doi ani încoace! Şi, în cele din urmă, în loc să obţină măcar sprijinul partidului din care face parte, omul a obţinut ceva la ce se aştepta cel mai puţin: recent el a fost exclus scurt-pe-doi din PC Maramureş! De ce? Care sunt de fapt motivele reale ale excluderii sale? Ce are de gând consilierul? Despre toate astea şi despre multe alte aspecte incredibile puteţi citi în Contestaţia pe care Gaje a trimis-o în luna septembrie a.c. conducerii centrale a PC, o contestaţie pe care consilierul conservator nu a vrut până acum să o facă publică, aşteptând un răspuns din Bucureşti. Însă cum omul nu a primit nici cel mai mic semn până acum, iată contestaţia… Citiţi şi minunaţi-vă (dacă mai e cazul) cum se petrec lucrurile, în continuare, în culisele mizerabile ale pseudo-politicii româneşti!  (Peter CZOMPA)                  

                      „Către

PARTIDUL CONSERVATOR

COMISIA CENTRALĂ DE ETICĂ, LITIGII ŞI PETIŢII

Bucureşti

 

ÎN ATENŢIA

PREŞEDINTELUI PC, DOMNUL DANIEL CONSTANTIN

              Subsemnatul Gaje Sorin-Cristian, cu domiciliul în localitatea Satu Nou de Jos, nr. (…), judeţul Maramureş; cu C.I. seria (…), nr. (…); în calitate de membru al Partidului Conservator (fiind membru din anul 2008), precum şi în calitatea mea de consilier local în cadrul Consiliului Local Groşi, secretar al Comisiei Buget-Finanţe şi membru al Comisiei Juridice, Sport şi Învăţământ din CL Groşi;

În condiţiile în care recent am fost exclus din organizaţia judeţeană PC Maramureş, formulez următoarea:     

CONTESTAŢIE

la

Hotărârea Biroului Executiv Judeţean al PC Maramureş

Hotărârea nr. 6 din 02.09.2011

Coincidenţa face că exact după o lună de zile de când, în 2 august 2011, am primit o Hotărâre de excludere a mea din BEJ al PC Maramureş, să se mai ia brusc şi hotărârea, în foarte mare şi ciudată grabă, deci pe 2 septembrie 2011, de excludere a mea totală din PC Maramureş.

Ţin să subliniez, înainte de toate, că este extrem de interesant, dar şi absolut nefiresc tot ceea ce se întâmplă în ultimele câteva luni la nivelul PC Maramureş. Astfel, am constatat cu surprindere şi stupoare – şi nu numai eu – dorinţa acerbă şi evidentă a noii conduceri „PNL-iste” din PC Maramureş (Cornelia Negruţ, Zamfir Ciceu, Sorin Olteanu, Graţian Taloş, Alexandru Bondrea, Cosmin Lacatoş), unii dintre aceştia nu de mult excluşi din PNL Maramureş, atenţie!, de a scăpa urgent şi prin orice mijloace incorecte şi murdare de aleşii locali ai PC Maramureş! Din păcate sau din fericire (depinde cine şi din ce unghi de vedere analizează lucrurile), am mai constatat că subsemnatul a fost şi este ţinta principală a celor nominalizaţi anterior, însă tot n-am reuşit încă să înţeleg din ce motive concrete se întâmplă toate acestea?! Am precizat acest aspect tocmai pentru că eu continui să susţin – şi în interiorul PC, dar şi în mod public – că EU CONSIDER CĂ NU AM GREŞIT CU ABSOLUT NIMIC FAŢĂ DE PARTIDUL CONSERVATOR, NU AM ÎNCĂLCAT NIMIC DIN STATUTUL PARTIDULUI (AL CĂRUI MEMBRU MĂ CONSIDER ÎN CONTINUARE, PÂNĂ ÎN MOMENTUL ÎN CARE VOI AVEA ÎN MÂNĂ O DECIZIE DEFINITIVĂ DE EXCLUDERE A MEA, SEMNATĂ DE CONDUCEREA CENTRALĂ A PC)!

Iată de ce voi spune aici tot ce voi spune, fiindcă toate par a avea legătură cu excluderea mea, excludere care de fapt este „opera” a doar câtorva persoane din conducerea PC Maramureş, dar mână-n mână cu alţii din afara partidului!      

De ce oare? De fapt, ce interese ascunse au aceştia, mai ales noua conducere?

Mă întreb, oare conducerea centrală ce a urmărit atunci când a hotărât să-i pună direct pe funcţii de conducere? Mă întreb, oare conducerea centrală le cunoaşte trecutul nu tocmai curat al unora dintre aceştia? Mă întreb, oare pentru conducerea centrala a PC, JUDEŢUL MARAMUREŞ chiar nu mai contează deloc?

Apropo, domnul preşedinte Daniel Constantin a fost în Baia Mare în 23-24 septembrie curent; oare nu ar fi fost normal dacă domnia-sa, dacă tot a venit până în Baia Mare la Sărbătoarea Castanelor, s-ar fi întâlnit măcar pentru o jumătate de oră şi cu membrii aleşi ai PC din judeţ?

De ce nu s-a întâmplat asta? Este o întrebare pe care mi-am pus-o atât eu cât şi mulţi alţii din judeţ, membri PC şi chiar unii nemembri de partid!

Răspunsul cred că pot să îl dau chiar eu, aici, un răspuns poate mai mult sau mai puţin complet, însă acum contează esenţa, respectiv concluziile şi cauzele. Da, CAUZELE, în fond cauzele acestor situaţii grave din PC Maramureş sunt foarte importante, poate cele mai importante! Ţine cineva cont de cauzele reale? – şi nu numai de poveşti cum că aş fi încălcat protocolul USL! Dar să revin la concluzii.   

Astfel, conducerea PC Maramureş nu a anunţat pe niciun ales local PC din judeţ despre vizita preşedintelui Daniel Constantin, ci doar atat: să-şi trimită urgent cotizaţia fiindcă va veni preşedintele. Foarte interesant! Şi foarte neclar, ambiguu, ciudat, adică nimic concret, ce, când, cum, de ce această vizită… 

Iată de ce: frica teribilă şi penibilă a acestei conduceri interimare numite de a sta faţă în faţă atât cu preşedintele Daniel Constantin cât şi cu aleşii locali din Maramureş, deodată, a făcut să se întâmple aşa! 

Oare ce au de ascuns interimarii cu interese meschine din PC Maramureş?

N-aş fi dorit să deviez prea mult de la subiectul contestaţiei mele, dar am fost nevoit să specific câteva aspecte deosebit de grave care persistă de câteva luni în PC Maramureş.

PC-ul din Maramureş e practic rupt în două numai şi numai din cauza acestui „cal troian” PNL-ist introdus aici – cu bună ştiinţă? – de la centru din Bucureşti. Dar de către cine exact şi cu ce scop?

Concluzia este clară şi în acest caz. Conducerea PC din Bucureşti pare că nu-şi doreşte o organizaţie puternică în judeţul Maramureş, cu o conducere aleasă democratic, ci totul numai formal, aparent. De aceea au fost atât de deranjaţi aceşti pseudo-lideri locali (numiţi, nu aleşi!) de faptul că eu am făcut declaraţii pentru mass-media?

O mână de oameni din conducerea interimară a PC Maramureş, personaje cu interese dubioase şi meschine (aspecte notorii, cunoscute opiniei publice din Baia Mare), personaje abia intrate în PC doar de câteva luni, dar puse de centru direct în fruntea organizaţiei judeţene, în ciuda Statutului PC, personaje care pot să facă orice şi cum doresc, după bunul lor plac, fără a da socoteală nimănui, niciodată! Asta a dorit conducerea centrală a PC? A dorit sau nu, deocamdată asta a obţinut!  

Total greşit, din păcate!

„Nimeni nu este mai presus de lege”!!!

În această ordine de idei, eu personal înclin să cred că conducerea centrală a partidului încă nu realizează ce deserviciu enorm şi-a adus şi ce deserviciu imens a adus imaginii partidului cel puţin în Maramureş! Nu mă credeţi? Dacă nu mă credeţi, verificaţi tot, dar absolut tot ce s-a publicat în media locală şi centrală, în ultimele cinci, şase luni despre situaţia din PC Maramureş, despre legăturile PC-PNL, PC-PSD şi aşa mai departe.   

Cu toate acestea, în mod paradoxal şi în acelaşi timp, prin prisma sau din cauza sau datorită tocmai unui oarecare consilier local Gaje Sorin Cristian din comuna Groşi, PC Maramureş este văzut în ultima vreme ca un partid cu o activitate foarte interesantă. Drept dovadă, dacă vreţi, recentele negocieri din USL Maramureş pe care de altfel cred că le ştiţi foarte bine, negocieri pentru candidatura la funcţia de preşedinte al CJ Maramureş, nu-i aşa? A cedat PNL aşa deodată în favoarea PC? Crede oare cineva din conducerea centrală a PC că liderii PNL şi PSD din Maramureş au cedat aşa uşor, definitiv? Oare ştiţi, acolo în Bucureşti, cine este Teodor Ardelean, cel nominalizat drept candidat pentru preşedinţia CJ Maramureş?    

Oare cum de au cedat PNL-ul şi PSD-ul atât de uşor? Nu cumva o fi, printre altele, şi capul consilierului local Sorin Gaje în joc? Întreb şi eu, pur şi simplu, poate o fi, poate nu! Nu cumva acel deja renumit „CAZ GROŞI” – cu anchete oficiale paralele în derulare la DNA, MAI, IGRP, IGJR, Guvern, Parchete, IJP Maramureş, cu mai multe procese pe rol la Tribunalul Maramureş şi Judecătoria Baia Mare, cu atâtea dezvăluiri în presa locală şi centrală (!!!), deci nu cumva şi „CAZUL GROŞI” a avut şi are vreo influenţă în toate cele întâmplate, probabil şi pentru că unii membri foarte importanţi din USL Maramureş sunt implicaţi direct sau indirect în acest extrem de grav caz?

Cu toate că, din multe puncte de vedere, PC Maramureş a avut numai de câştigat de pe urma acelui consilier local „recalcitrant” şi „slobod la gură” (după cum scria un ziarist), totuşi neaveniţii au considerat că trebuie să-l „premieze” cu excluderea din partid pe respectivul consilier local… fiindcă am făcut ce anume împotriva PC? Ce deservicii am adus eu PC-ului din Maramureş? Ce-am făcut sau ce-am spus eu împotriva PC Maramureş până în momentul în care aceşti câţiva excluşi din PNL au început să-mi ceară să tac şi să mă ameninţe?    

Foarte interesant! 

Afirmaţia clară, incredibilă şi fără echivoc a preşedintelui executiv interimar al PC Maramureş, Zamfir Ciceu, că în PC Maramureş „există o dictatură la care trebuie toată lumea să se supună, altfel vor fi excluşi toţi cei care nu se supun”, comfirmă încă o dată gravitatea situaţiei şi frica de răspundere a „numiţilor în funcţii – favorizaţi” şi nimeni din PC nu ştie nici astăzi de ce şi cum au ajuns aceştia în aceste funcţii!

Cu aceştia doreşte să iasă PC-ul în 2012 la alegeri? Tocmai cu aceştia care au fost excluşi din PNL fiindcă şi acolo s-au ocupat tot de prostii din astea, de diversiuni şi încercări de a „lucra” împotriva deciziilor luate de conducerea PNL Maramureş? Poate nu ştiaţi de ce au fost excluşi din PNL Maramureş şi care a fost grupul exclus atunci: Cornelia Negruţ, Zamfir Ciceu, Cătălin Cherecheş (actualul primar din Baia Mare) şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş! Ştiaţi că şi acum acest grup este considerat grupul lui Cherecheş, deşi acum primarul Cherecheş este membru PNL?

Revenind la Decizia BEJ al PC Maramureş, unde este specificat cum că aş fi încălcat Protocolul USL şi Statutul PC şi că aş fi adus deservicii partidului, mai subliniez o dată: dimpotrivă, consider că am adus numai servicii favorabile partidului, prin tot ceea ce am făcut!

În presa locală şi adesea în cea centrală am ajuns sa fiu recunoscut ca un politician care are multe de spus, şi nu poveşti ci lucruri serioase, importante şi argumentate întotdeauna, plus lucruri de interes pentru opinia publică; acest fapt este confirmat inclusiv de atenţia tot mai mare care mi se dă de aproximativ doi ani încoace şi de apariţiile mele tot mai dese din presa scrisă, vizuală şi online! Iată dovada că nu am scos tot felul de baliverne publice, precum alţii din PC Maramureş, şi credibilitatea îmi este confirmată pe deplin. De fapt, din tot ceea ce am făcut şi am spus public, absolut nimic nu a fost contestat public vreodată şi nimeni nu a îndrăznit să atace vreo afirmaţie sau declaraţie de-a mea! Oare ce înseamnă acest lucru? Că spun prostii sau că spun numai adevărul, cu argumente şi probe?  

Partidele politice din afara USL mă curtează în disperare, credeţi-mă, cu tot felul de oferte interesante (funcţii, bani etc.). Oare de ce? Pentru că nu am valoare? Pentru că spun şi fac prostii? Sau poate pentru tot ceea ce am precizat mai sus, respectiv fiindcă fiindcă ştiu foarte multe… iar eu nu sunt nici trădător, nici traseist politic, nici oportunist, nici mincinos, nici nu joc după cum bate vântul sau după cum îmi cântă alţii!

Atunci, PC-ul oare de ce mă înlătură cu o aşa mare uşurinţă? Pe cine şi cu ce deranjez eu de fapt? Nu cred că mai este necesar să repet, lucrurile sunt clare ca lumina zilei…

Prin urmare, nu consider că aş fi încălcat absolut nici un articol din Statutul PC şi nici din Protocolul USL, atenţie!, deoarece nu am găsit specificat nicăieri că trebuie să protejăm ilegalităţile, fraudele, delapidările, evaziunea fiscală, furturile din banii publici, hărţuirile sexuale, pedofilia, şantajele etc.; sau pe scurt „crima organizată”, prezentă şi în USL Maramureş… şi nu numai.

Consider că prima mea datorie de ales local este să răspund prompt tuturor  cerinţelor, doleanţelor şi sesizărilor cetăţenilor pe care-i reprezint, precum şi să respect absolut toate legile Statului Român, fără nici o ezitare, indiferent cine şi cum încearcă să mă ameninţe şi să mă şantajeze!

Aşadar, decizia finală vă aparţine acum dvs., de a mă exclude sau a mă menţine în cadrul PC-ului! Puteţi acum să puneţi în balanţa dreptăţii ce am realizat şi ce nu, ce am făcut bine şi ce rău pentru PC, dar la modul real şi obiectiv, nu cel subiectiv, părtinitor şi răzbunător impus de interimarii conducători ai PC Maramureş!

De aceea, mai spun o dată: EU NU VREAU SĂ PLEC DIN PC, DORESC SĂ RÂMÂN ÎN ACEST PARTID!!! Mă voi apăra până la capăt şi de aceea doresc să fiu pus faţă-n faţă cu cei care au decis excluderea mea!

SPER SĂ-MI DAŢI ACUM MĂCAR ŞANSA DE A MĂ APĂRA, AM ACEST DREPT!!!

Mă miră, pe de altă parte, şi faptul că nu am primit nici un răspuns la contestaţia de excludere din BEJ Maramureş, ce să mai zic de a fi fost contactat în vederea audierii mele?

Vă voi sta la dispoziţie, în cadrul eventualului „interogatoriu”, conform dictaturii proclamate de însuşi „avocatul”-preşedinte executiv Ciceu Zamfir; sau poate la o audiere într-un mod chiar democratic, conform Statutului PC, în faţa Comisiei de Etică, Litigii şi Petiţii, atunci când mi se va solicita asta. Eu aştept!

Alăturat acestei contestaţii, voi ataşa şi o copie din Comunicatul de presă, pe care am fost nevoit să-l dau publicităţii doar în urma anunţului din presa locală prin care preşedintele executiv interimar al PC Maramureş, Zamfir Ciceu, s-a grăbit foarte, foarte tare, imediat după data de 2 septembrie, sa anunţe opinia publică despre excluderea mea din PC Maramureş, asta inclusiv la indemnul unora implicaţi indirect în toată acţiunea pornită împotriva mea.

REPET, EU NU DORESC SĂ PLEC DIN PC, MĂ VOI BATE PÂNĂ LA CAPĂT!!!     

Ca să închei în stilul meu caracteristic (să nu spuneţi că mă dezmint)…  

„Nimeni nu este mai presus de lege”!

Vă mulţumesc anticipat!

Cu acelaşi respect

Data: 25 septembrie 2011 ;

Consilier local: Gaje Sorin Cristian”             

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: